Eurowings od juna ponovo leti iz BiH i Hrvatske

Eurowings, niskobudžetna sestrinska kompanija Lufthanse, proširuje svoj raspored letova i od juna bi se trebala vratiti i na aerodroma u Bosni i Hercegovini te susjednoj Hrvatskoj

Kako prenosi specijalizirani portal exyuaviation, Eurowings u svom rasporedu do 20. juna planira ponovno pokrenuti letove između Kelna i Sarajeva i to jednom sedmično.

Aerodromi u Bosni i Hercegovini još uvijek su zatvoreni za komercijalni saobraćaj, a očekuje se da odluka Vijeća ministara koja ističe 1. juna neće biti produžavana.

Eurowings je veći dio pandemije održavao letovi između Kölna i Zagreba, a u junu uvidi letove iz Stuttgarta, Hamburga i Dusseldorfa do Splita. Let Köln – Zagreb bit će smanjena s dva na jedan sedmično tokom juna. Letovi od Hamburga i Düsseldorfa do Rijeke, od Dusseldorfa do Pule i iz Kölna do Zadra ponovno će se pokrenuti jednom sedmično od 20. juna.

Većina ostalih Eurowingsovih ostalih odredišta u regiji planira se ponovo pokrenuti 20. junu, to uključuje planirani novi let Stuttgart – Beograd. Letovi na Kosovo, koji su prvobitno trebali biti nastavljeni u junu, sada su premješteni u juli.

Prvi čovjek Eurowingsa Jens Bischof izjavio je kako se može osjetiti rastuća želja ljudi da ponovno putuju, zabavljaju se i uživaju u svom odmoru nakon dugog razdoblja zabrane putovanja.

„Upravo to sada omogućujemo našim produženim ljetnim rasporedom – pouzdano, sigurno i uz potrebni oprez. Putovanje, bilo privatno ili službeno, opet će biti moguće, kazao je on.

Izvor: klix

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.