Očekuje se rast cijena javnog prevoza

Dobivanje više putnika i izbjegavanje infekcija – to su osnovni ciljevi lokalnog prometa. Istraživači smatraju da, kako bi autobusi i vozovi ponovo postali atraktivni, moraju se „ponovo prilagoditi“. Ovo također zahtijeva nove koncepte i ventilacijske sustave. Ali na kraju putnik plaća!!

images

Unatoč smanjenju broja putnika zbog pandemije korone, istraživač Stephan Rammler vjeruje da neće biti trajnih zastoja u javnom prevozu. „Ograničenje za one koji su odrasli u  uslugama javnog prevoza, koji nemaju vlastiti automobil ili vozačku dozvolu, traje dugo“, rekao je Rammler. Međutim, gradski se prijevoz posebno morao „iznova obnoviti“ u gradovima i prilagoditi virusu. Istraživač očekuje da će cijene prevoza rasti.

Kako bismo privukli više putnika i izbjegli infekcije u autobusima i vozovima, osim maski, potrebni su i novi koncepti ulaska i izlaska i ventilacijski sustavi, rekao je Rammler, koji predvodi Institut za buduće studije i procjenu tehnologije u Berlinu. On očekuje veće cijene karata s kojima će prijevozničke kompanije nadoknaditi svoje velike financijske gubitke u krizi. „Međutim, povećanja će biti u granicama.“

Bicikl i automobil u velikoj potražnji
U korona krizi, privremeno se može primijetiti „preokret“ prema privatnom automobilu, rekao je Rammler. Međutim, taj se efekt prije svega može primijetiti kod ljudi koji su se, na primjer, tek nedavno odrekli vlastitog automobila.

U isto vrijeme, biciklistički promet u gradovima dobio je “masovne impulse” za vrijeme pandemije, koju Berlin, na primjer, podržava takozvanim skočnim biciklističkim stazama. „Trenutno uspostavljamo nove rutine u biciklističkom prometu. Tu su i novi korisnici koji, u prošlosti, nisu vozili bicikle zbog gustog prometa“, rekao je Rammler.

Ako se ovaj razvoj nastavi, biciklisti bi u budućnosti mogli činiti do 30 posto cjelokupnog prometa u njemačkim gradovima. Međutim, to bi zahtijevalo daljnje političke odluke i poboljšanja infrastrukture, rekao je istraživač. Trend bi mogao biti podržan i premijom za mobilnost savezne vlade, koja pored električnih automobila uključuje i kupovinu elektročnog bicikla.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.