Njemačka javna televizija: Hrvati čekaju da im mi spasimo sezonu

„SVE je ispolirano, dezinficirano, stolovi su postavljeni s odgovarajućim razmakom – Hrvatska je spremna za goste“, navodi njemački javni servis ARD u svojem prilogu o tome kako Hrvatska pokušava spasiti turističku sezonu.

7270984358_fb53215c36_b

Navodi se da je u Hrvatskoj mali broj ljudi zaražen koronavirusom.

Pusta atmosfera u Crikvenici

U prilogu se prikazuje i prilično pusta atmosfera na promenadi u Crikvenici, no ističe se da je hotel Marina spreman za goste.

„Dezinfekcijsko sredstvo na recepciji, konobari nose zaštitne maske preko usta i nosa. Ovaj hotel se uskoro otvara za goste, među prvima na obali“, izvještava ARD.

Ugostitelji su različito reagirali na pandemiju. Kristina Mlinar iz hotela Marina kaže da je sretna što su granice otvorene, ali i da su neki od naputaka zdravstvenih stručnjaka nejasni.

„Plenkovićeva vlada trudi se što brže ukloniti prepreke putovanju“

U jednom crikveničkom kafiću je na terasi prije bilo osam stolova, sada su četiri. Poštuje se razmak, a vlasnik kaže da se nada kako će promet biti „samo“ 20 posto manji nego prošle godine.

Podsjeća se da je turizam ključni gospodarski sektor za Hrvatsku, koju je prošle godine posjetilo oko 20 miliona turista.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.