23.Maj najavljeni protesti protiv mjera korone, cilj je preko hiljadu ljudi. Da li u pozadini svega stoji AFD?

Grupa „Temeljna prava za Ulm / Neu-Ulm“ očito je bila zadovoljna demonstracijama prošle subote na Münsterplatzu i sada želi više. Moj cilj za 23. maj je nekoliko hiljada ljudi“, rekao je Markus Haintz, jedan od glasnogovornika inicijative, koji se suprostavlja ograničenjima uzrokovanim pandemijom koronavirusa u socijalnom sektoru.

Abt

Šest demonstracija u Ulmu odobreno je prošle subote. Događaji i organizacije, od kojih su neke bile mješovite na Münsterplatzu, nisu imale nikakve veze. Dakle prve najave.
Prošle subote zatražene su do četiri demonstracije na sličnu temu koja se odnose na Koronu i ograničenja. To može biti prednost. Kao rezultat toga, nekoliko manjih demonstracija koje se slučajno sastaju i miješaju na središnjem mjestu postaju veće. Organizatorima je potrebno i manje mapa i na taj način sprečavaju kontra demonstracije, jer gradsko vijeće vidi granicu razumnih skupova u gradu i ne odobrava daljnje demonstracije na ovaj dan i vrijeme.

Na Internetu sada pokazuje da su organizatori obaviješteni o drugom događaju. „Paralelno se događa i događaj na Rathausplatzu. U budućnosti ćemo to organizirati zajedno, u kontaktu smo s organizatorima “, na primjer piše advokat Markus Haintz. Na mjestu je imenovan, pored Patryka Engela i Thomasa Deweina, kao glasnogovornika grupe „Grundrechte Ulm / Neu-Ulm – lateralno razmišljanje 731“, koja je pozvala „UImer, Neu-Ulmer, njemačke državljane“ na skup. Također potvrđuje: „Događaj je odobren, izdanja su mala, u osnovi zahtjev na daljinu prema korona uredbi, bez zahtjeva o maski“ i dodaje „Oba događaja su registrirana“.

Predsjedavajući okruga AFD Eugen Ciresa, koji je prolazio Hirschstrasse-om sa članom gradskog vijeća AFD-a Markusom Mössleom i kolegama iz kampanje, također je odgovorio na pitanje Floriana Flüsterera, „Da li je šetnja u dva popodne bila organizirana od strane AFD-a?“ Zvaničnik AFD-a je odgovorio: „Da, slučajno smo se sreli tamo u šetnji.“ Kada je bilo jasno koji je cilj demonstracija programa u Münsterplatzu, odlučili su učestvovati.

 

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.