Nova pravila u Bavarskoj od danas

Sve trgovine mogu pod određenim uvjetima ponovo otvoriti. To uključuje obvezu nošenja maski i propisano odstojanje. Minimum od 1,5 m razmaka između kupaca mora biti uvijek poštovan. Također je propisano da u prodajnom dijelu trgovine smije biti najviše jedan kupac na 20 kvm. Također se otvaraju kozmetički i frizerski saloni.

Dopušteni su bezkontaktni sportovi na otvorenom kao npr. tenis, trčanje, golf, jedrenje i letački sportovi. Jahanje je dopušteno i u zatvorenom prostoru.

Zoološki i botanički vrtovi, muzeji i knjižnice smiju opet otvoriti uz ispunjavanje nekih uvjeta. Dopušten je samo jedan posjetitelj na 20 kvm. i razmak od minimum 1,5 m mora se održavati.

Učenici od 11. razreda gimanzija kao i od 9. realki (Realschule) te 8-og razreda srednjih škola (Mittelschule) kao i 4-og razreda osnovne škole smiju opet u školske klupe.

Škole za vozače: za teorijsku nastavu u školama obvezatan je propisani razmak, a za praktičnu nastavu (u automobilu) obvezna je maska za lice.

Muzičke škole: privatni satovi su dopušteni.

Od danas se ponovo uvodi zbrinjavanje djece s posebnim potrebama. Dopušten je boravak najviše petero djece u skupini istovremeno. Dopušteno je da do tri obitelji zajedno osnuju privatnu skupinu za brigu o djeci.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.