OBAMA ŽESTOKO NAPAO TRUMPA: „Ovo nije upravljanje krizom, ovo je haotična katastrofa“!

Bivši američki predsjednik Barack Obama ocijenio je da je način na koji njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump upravlja koronakrizom „krajnje haotična katastrofa“, izvijestili su u subotu američki mediji.

obama

Tu oštru kritiku, njegovu do sada najeksplicitniju, bivši demokratski predsjednik je izrekao u petak navečer tokom polusatnog telefonskog razgovora s bivšim suradnicima svoje vlade, čiju snimku je pribavio Yahoo News.

Barack Obama je posebno spomenuo da je bitno izabrati dobre čelnike za slučaj javnozdravstvene krize i pozvao je svoje bivše suradnike da se uključe u kampanju Joea Bidena, njegovog bivšeg potpredsjednika i demokratskog kandidata, iako još neformalnog, za predsjedničke izbore u novembru.

Obama je već ranije spomenuo da je republikanski milijarder „odbacio upozorenja“ o opasnostima izbijanja pandemije.

Donalda Trumpa njegovi kritičari optužuju da je najprije minimalizirao prijetnju Covida-19, a zatim davao kontradiktorne i zbunjujuće upute, između poziva na oprez i nestrpljivosti da se pokrene ekonomija.

Obama je ponovio da je važno podržati njegovog bivšeg potpredsjednika i najavio da će se intenzivno uključiti u Bidenovu kampanju.

izvor: slobodnabosna

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.