Pet povrijeđenih nakon sudara na B 30

Višestruka nepažnja i nedovoljni razmaka rezultirali su da je pet osoba povrijeđeno, u saobraćajnoj nesreći u četvrtak poslijepodne na Bundesstrasse 30.

5eb5d12d1a811
Foto: Thomas Heckmann

Oko 15:00 bili su radovi na održavanju  B30 između Ulm-Wiblingen i trokuta Neu-Ulm u desnoj traci.  22-godišnji vozač BMW-a usporio je i zaustavio se u lijevoj traci, . 18-godišnji vozač Renaulta prekasno je primijetio BMW-a  i zabio se u stražnji dio. Nakon toga je 27-godišnji muškarac u Opelovom minibusu, koji se također nije uspio zaustaviti na vrijeme zabio u BMW. Iza tri vozila nalazio se 40-godišnji motociklista, koji se usprkos snažnom kočenju nije mogao zaustaviti ispred mjesta nesreće i teško je ozlijeđen u sudaru.

Pet vozila hitne pomoći i dva ljekara Hitne pomoći bili su na mjestu nesreće, prvo su se pobrinuli za povređene, a potom ih odvezli u bolnice. Vatrogasna jedinica Ulma pomogla je u čišćenju  puta. Savezni put morao je biti potpuno blokiran radi spašavanja nastradalih i naknadnog osiguravanja dokaza od strane saobraćajne policije. Nastala je kolona od dobrih pet kilometara, koja se protezala izvan Ulm-Donaustetten-a.

Došlo je do većih zastoja u saobraćaju na obilaznim rutama kroz Wiblingen i na B311 u Ulmu u centru grada.  Policija procjenjuje da je materijalna šteta oko 23.000 eura.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.