Kamo i gdje se u Njemačkoj smije putovati

  • Putovati se smije ka užim članovima obitelji (bračni partneri, djeca, roditelji, djedovi i bake) i onda kada žive u nekoj drugoj njemačkoj pokrajini (Bundesland).
  • Dopušteno je putovati u drugu saveznu pokrajinu (Bundesland) zbog medicinskih razloga. Iznimka: U Mecklenburg-Vorpommern smije se samo zbog neodgodivih zahvata. Prevencija ili rehabilitacija kao i odgodivi termini ne ubrajaju se u to

deutschland-deutsche-wahrzeichen-reise-und-retro-koffer-400-90429380

  • Putovanja zbog profesionalnih razloga odn. radnih obveza su svugdje dopuštena.
  • Razlike između pokrajina (Bundeslaender) postoje kod turističkih putovanja. U većini pokrajina dopušten je turistički ulazak na jedan dan, jer noćenja u hotelima još nisu dopuštena. U četiri pokrajine još nije dopušten turistički ulazak: Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt i Schleswig-Holstein. Ali sve te četiri pokrajine već su objavile datume kada će ulazak turista i kod njih biti moguć: Sachsen od 15.05., Schleswig-Holstein od 18.05., Mecklenburg-Vorpommern od 25.05., Sachsen-Anhalt od lipnja (juna).

 

  • Stroža pravila vrijede za neke otoke. Dnevna putovanja na otoke i Halligen u Schleswig-Holsteinu su zabranjena čak i za stanovnike te pokrajine. U Niedersachsenu je zabranjen prijevoz osoba na otoke ako nemaju tamo stalno boravište, drugi stan (vikendice) ili dugoročni najam u nekom od tamošnjih kampova. Među pogođenim otocima u Schleswig-Holsteinu su Wangerooge, Langeoog, Borkum i Noderney.
  • Putovanja putničkim ili turističkim autobusima su u većini pokrajina (uključivo i Bavarsku) eksplicitno zabranjena. Naime, zbog blizine putnika i duljine putovanja postoji visok rizik zaraze. Isto tako nema ni gradskih vođenja kao ni brodskih putovanja.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.