Dvoje povređenih i šteta od 100.000 eura nakon požara u domu u Sendenu

Dvoje štićenika povrijeđeno je u požaru u srijedu navečer u staračkom domu u Sendenu. Nanesena je imovinska šteta od oko 100.000 eura. Tokom velike akcije na licu mjesta je bilo 67 vatrogasaca iz Sendena, Vöhringena, Hausena, Aufheima i Neu-Ulma.

Kada su stigle prve hitne službe, ustanovljeno je da je požar započeo na balkonu na drugom spratu zgrade. Odatle se plamen već proširio na krovnu konstrukciju, tako da su u početku morali biti evakuisani svi stanovnici pogođenog krila u druge dijelove zgrade. Vatrogasna jedinica brzo je ugasila požar. Međutim, za borbu protiv požara, krov od lima je trebao biti djelomično prekriven ili sječen, tako da se rad vatrogasne službe nastavio u noć.

20200506_203524.jpg

Služba hitne pomoći pregledala je 105 osoba, od kojih su dvije privedene u bolnicu zbog sumnje na intoksikaciju dimnim gasom. Svi ostali stanovnici mogli su se vratiti u svoje sobe u večernjim satima.  Služba kriminalističke istrage na licu mjesta pokrenula je prve istrage trenutno nejasnog uzroka požara. Daljnja istraga provodi KPI Neu-Ulm. Šteta na zgradi koja je prouzrokovana požarom trenutno se procjenjuje na oko 100 000 eura.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.