Današnji nacrt rezolucije: Merkel pruža saveznim državama slobodnu ruku u smislu ublažavanja mjera

Kancelarka Merkel danas se savjetuje s šefovima država kako bi ublažila pravila o koroni. Zahtjevi su visoki, pa tako i rizici. Pregovori uključuju vrtiće, restorane i Bundesligu.

2020-04-03-clear-bild-podcast-en

Federalna vlada želi u velikoj mjeri prepustiti odgovornost za daljnje ublažavanje koronskih ograničenja na savezne države. Međutim, inzistira na gornjoj granici novih infekcija od koje se stroža ograničenja moraju ponovno primjenjivati. Rezultat je to savezne rezolucije za razgovore kancelarke Angele Merkel s šefovima država saveznih vlada, koja će biti dostupna danas od podneva, a koja je predata Njemačkoj agenciji za medije.

Profesionalni nogomet
Savezna vlada želi dati njemačkom profesionalnom nogometu zeleno svjetlo za nastavak sezone u 1. i 2. Bundesligi, koja je suspendirana od sredine marta. „Početak prije svega mora prethoditi dvotjednoj karantenskoj mjeri, moguće u obliku trening kampa“, kaže se u nacrtu rezolucije. Očekivani datum početka lige  bez publike je 15. ili 21. maja – u nacrtu rezolucije ostaje otvoren tačan datum.

Trgovine:
Savezne države mogu ponovo otvoriti sve trgovine – bez ograničenja od kvadratnih metara. Morali bi biti zadovoljeni higijenski zahtjevi, kontrola pristupa i izbjegavanje reda. Važno je da kupce i osoblje određuje maksimalni broj ljudi na temelju prodajnog prostora.

Škola
Svi bi se učenici trebali vratiti u škole korak po korak do ljetnih raspusta. Učenici s posebnim potrebama podrške, na primjer zbog domaće situacije ili tehničke opreme, trebali bi „što prije dobiti ciljane ponude pedagoške prisutnosti u školama“.

Vrtići
Kako bi se olakšala teška situacija porodicama s djecom, proširena pomoć može se uvesti u svim saveznim državama od 11. maja. To ponajprije uključuje djecu s posebnim obrazovnim ili jezičnim potrebama, djecu koja žive u skučenim životnim uvjetima – na primjer, ako nedostaje vlastita dječja soba – i djecu koja su na prijelazu u predškolski ili školski. Pojedinosti bi trebale regulirati savezne države.

Bolnice, starački domovi i domovi umirovljenika
Uredba mora biti uključena u sve uredbe koje su već izdale savezne države, „što omogućuje svakom pacijentu / stanovniku takve ustanove ponovni posjet od strane prodice ili prijatelja  pod uvjetom da trenutno nema aktivne infekcije Sars-Cov-2 u objektu „.

Veliki događaji
Popularni festivali, veća sportska događanja s publiko,, veći koncerti, festivali, festivali na selima, ulicama, kao i zabavni sadržaji, i dalje su zabranjeni zbog pandemije korone – vjerojatno barem do 31. augusta.

Aplikacija za praćenje
U nacrtu rezolucije naglašava se „dvostruka dobrovoljnost“ dodjele i mogući prijenos podataka u Institut Robert Koch. Ako građanin ne objavi podatke, to nema negativnog utjecaja na upotrebu aplikacije. Još uvijek se ne spominje određeni datum uvođenja aplikacije.

Industrija i srednja klasa
Budući da pandemija i dalje postoji, treba izbjegavati nepotrebne kontakte u radnoj sredini kao ​​i s kupcima. Istodobno, trebalo bi provesti opće higijenske mjere, a rizik od infekcije u slučaju potrebnih kontakata trebalo bi umanjiti posebnim mjerama. Osoboe odgovorna za zaštitu na radu i ustanove za osiguranje od nezgode trebala bi savjetovati tvrtke i provoditi kontrole.

Minimalna udaljenost
U rezoluciji je još uvijek presudna činjenica da građani u javnosti drže minimalnu udaljenost od 1,5 metara. Ovo je najvažnija mjera. Ostat će „još dugo“. Sa svakim stepenom otvaranja postaje sve važnije što se dosljedno pridržavaju pravila udaljenosti i higijene, „jer sve veći broj kontakata povećava rizik razvoja novih lanaca infekcije“.
Savezne države trebale bi na vlastitu odgovornost urediti sljedeća područja: „Ograničenja kontakata, predavanja na univerzitetima, prelazak skrbi o djeci na ograničeni redovni rad u skladu s odlukom Ministarske konferencije mladih i porodice, centara za obrazovanje odraslih, muzičkih škola i drugih javnih i privatnih obrazovnih ustanova izvan škola, restorana, barova, klubova i diskoteka , Hoteli, pansioni i apartmani (smještaj za privatna putovanja), sajmovi, uslužne kompanije na području osobne njege kao što su kozmetički studiji, masažne prakse, tetovažni studiji i slične tvrtke, kazališta, opere, koncertne dvorane i slični sadržaji, sportske aktivnosti u svim javnim i privatnim zatvorenim sportskim objektima , Bazeni i zabavni bazeni, teretane i slični sadržaji, rad ostalih sportskih i zabavnih sadržaja te nastavak natjecateljskih i natjecateljskih sportova, manjih javnih ili privatnih događaji ili proslave, kao i neverbalni događaji, kina, zabavni parkovi i pružatelji slobodnih aktivnosti (u zatvorenom i na otvorenom prostoru), arkade, kockarnice, kladionice i slični sadržaji, centri za prostituciju, bordeli “

Ovdje možete pričitati detaljno o otvaranjima u svim saveznim državama: Kako izgledaju nove ublažene mjere u svakoj saveznoj državi u Njemačkoj!

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.