U Njemačkoj i dalje pada broj zaraženih, neke pokrajine najavile otvaranje hotela

Njemačka u utorak bilježi dalji pad broja zaraženih te istodobno najavljuje mogućnost drugog vala epidemije, a savezne pokrajine najavljuju popuštanja mjera

‚Broj prijavljenih novih zaraza i dalje pada. To je vrlo dobra vijest‘, rekao je direktor Epidemiološkog instituta Robert Koch Lothar Wieler piše Hina.

shutterstock_1667909011.jpg.940x450_q75_box-0,621,5330,3172_crop_detail

Kako je nadalje priopćeno na redovitoj konferenciji za medije u Berlinu, prošlog tjedna broj prijavljenih novih slučajeva je, ovisno o danu, varirao od 700 do 1.600.

U ponedjeljak je prijavljeno 685 novih slučaja. Isto tako je reprodukcijski broj, koji pokazuje koliko osoba zarazi jedan nositelj virusa, pao na 0,71.

Wieler u slučaju nastavka trenda ne vidi opasnost nedostatka kapaciteta u njemačkim bolnicama, ali je istodobno upozorio na nove valove zaraze.

‚Radi se o pandemiji. A kod jedne pandemije virus toliko dugo uzrokuje nove zaraze dok najmanje 60 do 70 posto stanovništva nije zaraženo‘, rekao je Wieler.

On je rekao da će ’s velikim stupnjem vjerojatnosti‘ doći do drugog pandemijskog vala s time da neki stručnjaci, dodao je Wieler, govore i o trećem valu.

Institut Robert Koch, usprkos povoljnim brojkama, i dalje preporučuje mjere održavanja fizičkog razmaka među građanima i ostalih mjera za suzbijanje širenja zaraze. ‚Održavanje razmaka ulazi u novu svakodnevicu‘, rekao je Wieler.

U međuvremenu sve više saveznih pokrajina najavljuje nova ublažavanja ograničenja. Nakon Mecklenburga – Zapadnog Pomorja u utorak je i Bavarska, koja bilježi najveći broj zaraza, najavila postupno otvaranje ugostiteljskih objekata i hotela tijekom maja.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.