Ulm: Frizerski saloni ponovo otvoreni, velike gužve.

Od ponedjeljka frizeri u Ulmu i okolici mogu ponovo otvoriti i uslužiti svoje mušterije. Međutim, zbog strogih higijenskih propisa koji su na snazi ​​zbog borbe protiv pandemije koronavirusa, ne mogu se ponuditi sve usluge. Ovo najavljuje frizerski savez Ulm.

istock-640274128

Nakon što su se frizerski saloni morali zatvoriti zbog pandemije korone kako bi se zaštitila populacija, ali i zaposleni, njihovo otvaranje opet je dozvoljeno od danas, 4. maja. Međutim, postoje strogi higijenski zahtjevi kako bi se suprotstavili opasnosti od virusa korone.
Konkretno, usluge koje se tiču ​​lica (poput brade, obrva,  itd.) I dalje nisu dopuštene. To također znači da, na primjer, brijačnice, još uvijek, ne smiju otvoriti.
Danas smo posjetili par frizerskih salona u Ulmu. Već od osam sati ispred svakog frizerskog salona bilo je minimalno desetak ljudi. Iako većina frizerskih salona otvara u 9:00 sati, ovaj put mušterije su već od 08:00 čekale u redu.

Obavezna zaštitna maska kako kod samih frizera, tako i kod mušterija.

Da bi frizeri držali propisnu distancu, jedna frizerska stolica između dva frizera je bila prazna. Istovremeno su bile tri mušterije i tri frizera u salonu. Radnici su nosili zaštitne maske i rukavice. Nakon završene jedne mušterije, radnicu su mjenjali pribor. Korišten pribor su nosili na dezinfekciju, da bi na sledećoj mušteriji uzimali dezinfikovan pribor. Što se tiče cijene, bar u ovom frizerskom salonu ostala je nepromjenjena.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.