Otvaranje igrališta, muzeja i zooloških vrtova – odluka o školama, dnevnim centrima i Bundesligi odgođena – to je ono što vlada planira

Vlada planira ublažiti mjere  korone : posjeta igralištima, zoološkim vrtovima, muzejima i misama uskoro će opet biti moguća. To je Merkel rekla danas na konferenciji za novinare.

download-3

Kancelarka Angela Merkel i premijeri saveznih država razgovarali su u četvrtak o tome kako postupiti u smanjivanju izdatih mjera zbog korona virusa. Nakon što se savezna vlada prije dvije sedmice odlučila djelomično otvoriti trgovine, uslijedila je odluka o ponovnom otvaranju igrališta, muzeja i zooloških vrtova. Vjerski objekti uskoro će opet biti otvoreni. Odluke o Bundesligi i sljedeći koraci u školama i vrtićima bit će odgođeni.

Ograničenja kontakata za sada ostaju na snazi do 10.maja. Možete detaljno pročitati na ovom linku : Šef vladinog ureda očekuje produženje ograničenja kontakata .

Od prethodnog sastanka poznato je da se frizerski saloni mogu ponovno otvoriti 4. maja, u skladu s uvjetima higijene.
Putnici Lufthanse i njenih radnici morat će nositi zaštitu preko usta i nosa od 4. maja.

O gastronomiji i turizmu ne bi se trebalo odlučivati 6. maja. Kako će se stvari odvijati za vlasnike i zaposlenike restorana i hotela još nije poznato.

 

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.