Njemački doktori pozirali goli zbog nedostatka opreme: Golotinja pokazuje koliko su ranjivi

Doktori su pozirali na svojim radnim mjestima, skrivajući se iza dosijea, medicinske opreme, toalet papira i recepata

 

Protest su nazvali „Blanke Bedenken“ ili „goli strah“, a članovi grupe kažu da se osjećaju ugroženim od korona virusa i tvrde da su njihovi pozivi za pomoć tokom nekoliko mjeseci bili uzaludni.

blanke-bedenken-830x0

Jedan od članova grupe Ruben Bernau rekao je kako on i njegove kolege nemaju dovoljno opreme da se bore sa virusom.

 Golotinja je simbol koji pokazuje koliko smo ranjivi bez opreme – rekao je on.

Njemački doktori više puta su apelovali za više zaštitne opreme otkako je virus stigao u Njemačku krajem januara.

Njemačke firme koje prave zaštitnu opremu povećale su svoje proizvodne kapacitete ali nisu mogle da odgovore zahtjevima.

Medicinske ustanove, klinike i domovi za njegu često su slali zahteve za filter maskama, naočarima i rukavicama i kažu da su njihove potrebe jedva zadovoljene.

Medicinsko osoblje takođe je prijavilo raširene krađe dezinfekcijskih sredstava i maski iz bolnica, za koje je policija krivila organizovane kriminalne bande. Mnoge bolnice su kao rezultat toga povećale svoju sigurnost.

Nedavno istraživanje udruženja njemačkih zdravstvenih osiguranika otkrilo je da ljekarima nedostaje više od 100 miliona maski za jednokratnu upotrebu, skoro 50 miliona filter maski, više od 60 miliona rukavica za jednokratnu upotrebu.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.