Djeca i koronavirus – kakvu ulogu imaju djeca u širenju Koronavirusa

Univerzitetska bolnica u Ulmu traži roditelje i djecu za opsežnu studiju koja će biti provedena u Baden-Württembergu na 4.000 sudionika

coronakinderg

Koliko često djeca obolijevaju od Covid-19 i koju ulogu imaju u širenju Koronavirusa? Nova studija, koja je započeta 27. aprila, u Klinici za djecu i adolescente Univerzitetske klinike Ulm, namijenjena je da da odgovore na ova pitanja. Inicijativa za studiju stigla je od premijera Winfrieda Kretschmanna, ideja je stigla iz njegovog naučno-savjetodavnog odbora. Studija će koštati oko 1,2 miliona eura, što će finansirati vlada Baden Württemberg-a. Studija pretpostavlja da se pregledaju zdrava djeca u dobi od 1-10 godina i jedan roditelj. Treba testirati ukupno 500 parova roditelj-dijete iz Ulma i drugih područja koji borave u Baden-Württembergu. Studija je široka, a učestvuju i druge univerzitetske klinikke u Baden-Württembergu. Za istraživanje je potrebno ukupno 2.000 parova, tj. 2.000 djece i 2.000 roditelja. Od uzoraka se uzimaju nazofaringealni uzorci i uzorci krvi. Ispitanici također odgovaraju na upitnik u vezi s bolestima, uključujući simptome i kontakt sa COVID-19 pacijentima.

Roditelji koji sa djjecom žele uzeti učešće u ovoj studiji, mogu se prijaviti :
Tel.: 0731-500-44460 (svaki dan 10-14 sati, vikendom takođe)
E-Mail: kinder.studie-corona@uniklinik-ulm.de

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.