Njemački političari pozivaju: ‚Ovo ljeto ostanite kući“

Nažalost već smo iskusili što infekcijsko žarište u omiljenom turističkom odredištu može učiniti kada se turisti vrate kućama, rekao je njemački ministar vanjskih poslova, piše 24sata.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas u nedjelju je ponovno umanjio nade europskih turističkih odredišta u uspjeh ove ljetne sezone, a ostali njemački političari pozivaju Nijemce da ovog ljeta ostanu u Njemačkoj.

Reiseziele für den Sommerurlaub in den Sommerferien
Reiseziele für den Sommerurlaub in den Sommerferien

„Natjecanje europskih zemalja u tome tko će prvi dopustiti turistička putovanja vodi ka nepotrebnim rizicima“, rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Bild.

On je u intervjuu aludirao na Austriju ukazujući na skijališta poput Ischgla odakle se koronavirus širio i u Njemačku.

„Nažalost već smo iskusili što infekcijsko žarište u omiljenom turističkom odredištu može učiniti kada se turisti vrate kućama“, rekao je Maas i upozorio na to da se takva situacija ne smije ponoviti.

On se zalaže za jedinstveni i zajednički put ka povratku u slobodu putovanja na europskoj razini.

Maas se obranio od kritika turističke branše koja njegovu nedavnu izjavu o tomu kako ovog ljeta neće biti turističkih putovanja smatra neodgovornom i štetnom.

„Mi ne smijemo uništiti uspjeh za koji smo se posljednjih sedmica mukom izborili inače ćemo ograničenja kretanja imati još jako dugo“, smatra Maas.

Povjerenik savezne vlade za turizam, Thomas Bareiss (Kršćansko-demokratska unija CDU),  nada se skorašnjoj vremenski konkretnijoj odluci o slobodi putovanja.

„Sa stanovišta gospodarstva i turizma pozdravio bih kada bi u redovitim razmacima procjenjivali i po potrebi prilagođavali situaciju i možda čak i popustili ograničenja. Nama su potrebne transparentne odrednice, a ne zabrane putovanja na neodređeno vrijeme“, rekao je Bareiss u razgovoru za Njemačku izvještajnu agenciju (dpa).

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.