Ulm: Baden-Württemberg i Bavarska zajedno protiv Korone? Söder i Kretschmann danas u Ulmu

Prema pisanju SWP, Markus Söder (CSU) i Winfried Kretschmann (Zeleni) sastat će se u četvrtak u Ulmu. Šefovi vlada Bavarske i Baden-Württemberga sastat će se zbog korone krize.

Markus-Soeder-l-CSU-und-Winfried-Kretschmann-Buendnis-90Die-691429h

Šta slijedi u Korona kirzi? Danas će o tome to govoriti dva šefa vlada Bavarske i Baden-Württemberga, Markus Söder (CSU) i Winfried Kretschmann (Zeleni) u Ulmu u četvrtak, 23. aprila 2020. godine. Na sastanku žele sagledati trenutnu situaciju i kako postupiti protiv virusa korone i njegovog širenja Nakon toga, šefovi vlada će se obratiti  javnosti putem live stream-a na Internetu.

Markus Söder za zajedničku borbu Bavarske i BW protiv korone

Söder je u izjavi svoje vlade početkom ove sedmice izrazio suradnje dviju zemalja. „Zato što Bavarska i Baden-Württemberg idu vrlo usko i rame uz rame, jer imaju sličan razvoj.“

Ubrzo nakon toga , obje savezne države odlučile su ove nedelje da uvedu obavezne masku u javni prevoz i prilikom kupovine od 27. aprila 2020. godine. U drugim područjima, kao što su otvoranje prodavaonica, postupak je različit u Bavarskoj i Baden-Württembergu. Do sada su se Bavarci pokazali konzervativnijima i trebaju više vremena za popuštanje mjera dok su u Baden-Württembergu čak i trgovine s površinom većom od 800 kvadratnih metara spremne za otvaranje pod određenim uvjetima.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.