Bavarska: Ministarstvo propisalo nove mjere i pravila u školama

Ministarstvo kulture propisalo je precizne mjere za otvaranje škola. Razredi trebaju biti podijeljeni: u posebnim školama može biti najviše 9 učenika u jednom razredu, u ostalim školama najviše 15 učenika.

18911e23-1141-4ad2-a2b2-6c5c2b86072c

Svi bi trebali sjediti za pojedinačnim stolovima, rastojanje između učenika je najmanje 1,5 metar. Nastavnici ne smiju izdavati zadatke s kojim učenici rade sa partnerom ili u grupnom radu. Učionice bi trebalo provjetriti najmanje pet minuta nakon svakog časa.

Učenici bi trebali da provode pauze u učionici ili vani ,ali podjeljeni u grupama, pod strogim nadzorom. Ako je potrebno, trebalo bi osigurati i pomaknuti početak predavanja ili  uvesti „smjenski rad“ u školama.

Ministar kulture Piazolo upozorava da se pandemija korone i dalje mora shvatiti ozbiljno. Zdravlje dolazi na prvo mjesto. Stoga neće biti brzog vraćanja u normalu. Nakon nastave kod kuće, u ponedjeljak počinje škola al samo za određene skupine učenika. 14 posto učenika vratit će se u ponedjeljak u školu: samo oni „Oni koji polažu  diplomske ispite,“ Prema Piazolou, 11. maja nastava će se vratiti u škole za one učenike koji će diplomirati sledeće godine.

Prema riječima Piazola, cilj ove godine je „vratiti sve učenike u školu“. Ali to ne bi bio normalana puna nastava kao prije koronske krize. Vjerojatno će doći do izmjenjenog plana i programa.

Maske su pogodne u školama u vrlo specifičnim situacijama ali nisu obavezne. Lekcije sa maskama teško su izvodljive. Prema Piazolo-u, studenti bi trebali dobiti maske ako ih nemaju.

Datumi završnih ispita:

Abitur od 20. Maja.

Mittelschulen od 6. Juna.

Realschulen od 30. Juna.

Ako podržavate naš rad i želite nam pružiti podršku. Zapratite nas na Facebook profli. Hvala Vam!

https://www.facebook.com/InFocuses

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.