Austrija: Ublažavanje mjera za njemačke turiste tokom ljetnog odmora

Austrijska savezna vlada očekuje da će ljeti pustiti njemačke turiste u zemlju. Pod pretpostavkom da se situacija i dalje razvija pozitivno, rekla je ministarica turizma Köstinger. Rezervacije Nijemaca iznose oko 37 posto.

U Koroni krizi, austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger nagovijestila je da bi bila voljna razgovarati s Njemačkom kada se nađe opcija za putovanje na ljeto. „Ograničenje slobode putovanja ostat će s nama u narednih nekoliko mjeseci“, rekala je ÖVP političarka listu „Die Presse“, ali je dodala:

21077f61-b2a6-4535-98cc-0e80bae34c3a

„Ali ako su i države na jako dobrom i pozitivnom putu, poput Njemačke, sigurno postoji mogućnost da se postignu bilateralni sporazumi.“ Elisabeth Köstinger, ministrica turizma Austrije ,je odgovorila na pitanje mogu li turisti ljeti doći u Austriju i, obrnuto, da Austrijanci mogu putovati u inostranstvo.

Nema sigurnosti, recidivi nisu mogući
Köstinger je takođe upozorila da je teško procijeniti kako će se razvijati narednih nekoliko mjeseci. Ne postoji sigurnost ili rok. Isto tako se mora očekivati ​​da će biti narednih talasa zaraze. U ovom se slučaju ne može isključiti da se ponovo moraju preduzeti restriktivne „mjere“.

Köstinger je rekla da bi ove godine bilo „drugačijeg odmora“, ako je tako. Budući da je širenje koronavirusa relativno dobro bilo pod kontrolom, Federalna vlada je već mogla obećati da će postupno opustiti mjere.

„Bez stranih gostiju, morat ćemo prihvatiti gubitke.“ Elisabeth Köstinger, ministrica turizma Austrije
Njemački turisti rezervirali su više od 37 posto noćenja u Austriji u ljetnoj sezoni 2019. godine.

br24

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.