Zbog kuge su palili vještice, a zbog korone udaraju 5G mrežu

U srednjovjekovnoj epidemiji kuge spaljivale su se vještice,a sad u doba koronavirusa ljudi  uništavaju opremu za koju se mislilo da pripada 5G tehnologiji.

U doba mračnog Srednjeg vijeka cijenu za strašne epidemije kuge plaćali su Židovi, vještice (odnosno, žene), heretici, nevjernici.

flaming-fast-5g-800x450

Danas, u doba pandemije koronavirusa cijenu plaćaju 5G odašiljači.

Neko mora biti žrtveni jarac za pandemiju. Ovoga puta to nisu vještice koje se spaljuju na lomačama diljem Europe, niti Židovi koji se bacaju u bunare, sad su to odašiljači 5G tehnologije koji se uništavaju i spaljuju od Britanije do Bibinja.

Mnogo je stoljeća prošlo od epidemija kuge u srednjovjekovnoj Europi, ali kako vidimo, mentalitet ljudi nije se previše promijenio. Osim nagore.

U atmosferi straha od bolesti i smrti, a naročito u osjećaju nemoći i fatalizma, bujaju različite teorije zavjere, traže se krivci i neprijatelji, a frustracija se mora negdje ispoljiti. Na nečemu. Ili na nekome.

Teoretičarima zavjere trebalo je neko vrijeme da se snađu u brzom naletu koronavirusa, ali zahvaljujući  kvazi znanstvenicima vrlo brzo su se organizirali i fokusirali na novu tehnologiju. Koja također služi kao simbol: srednjovjekovnim metodama bore se protiv moderne tehnologije.

5G mreža uništava DNK i oslabljuje imunitet, pa smo podložniji virusima? Nema dokaza.

Signal koji emituju 5G predajnici prenosi se radio-talasima (5G može da koristi frekvencije do 26 gigaherca), isto kao što se prenosi signal svih ostalih telekomunikacionih tehnologija koje čovečanstvo koristi, uključujući i 3G i 4G mrežu (koje koriste nešto niže frekvencije od 5G).

Ipak, zračenje koje te tehnologije emituju, kao i na primer zračenje mikrotalasne rerne, spada u takozvano nejonizujuće zračenje koje se ne smatra opasnim po zdravlje.

Opasno po zdravlje može biti jonizujuće zračenje poput nuklearnog zračenja, rendgena (x-zraka), gama zraka (koji mogu biti dobri kada se koriste „dozirano“ kao što se koriste u medicini, npr. u radiologiji, terapiji kancera i slično).

Kako kažu iz Svetske zdravstvene organizacije, poslednjih 20 godina rađena su brojna istraživanja koja su ispitivala uticaj mobilnih tehnologija na zdravlje.

„Do danas nisu utvrđeni štetni uticaji izazvani upotrebom mobilnih telefona“, navode iz SZO.

Švicarski Federalni ured za okoliš: Nismo zaustavili 5G, niti je 5G opasan po zdravlje

Kako bismo provjerili što se doista događa s uvođenjem 5G mreže u Švicarskoj, poslali smo upit švicarskom Federalnom uredu za okoliš. Pitali smo ih je li točno da su tražili da se zbog brige za zdravlje građana zaustavi uvođenje 5G mreže u Švicarsku.

Dobili smo sljedeći odgovor:

“Dopis koji je Federalni ured za okoliš poslao kantonima ne sadrži preporuku da se zaustavi izdavanje dozvola za 5G bazne stanice. U dopisu se izlaže kako kantoni mogu dalje postupati s dozvolama za 5G i adaptivne antene, u razdoblju prije nego im u provedbi bude dostupna pomoć Federalnog ureda za okoliš. Naslov ‘Švicarska zaustavila uvođenje 5G-a zbog brige za zdravlje’ koji je objavljen u Financial Timesu dovodi čitatelje u zabludu. To se odnosi na moratorij koji su neki kantoni i općine uveli na izdavanje dozvola za 5G tehnologiju, što ne utječe na Švicarsku općenito”.

_107885890_5ggraphic-nc

Upitali smo ih i smatra li švicarski Federalni ured za okoliš da bi 5G mreža mogla biti opasna po ljudsko zdravlje. Evo što kažu:

“Učinak neionizirajućeg zračenja na ljude ovisi o njegovom intenzitetu i frekvenciji. Odredbe Zakona o zaštiti okoliša i Pravilnika o zaštiti od neionizirajućeg zračenja primjenjuju se na zračenje u cjelini i ne razlikuju različite tehnologije mobilnih telefona (2G, 3G, 4G, 5G). Pravilnik o zaštiti od neionizirajućeg zračenja ograničava intenzitet zračenja s ograničenjima koja se razlikuju ovisno o frekvenciji koja se koristi. 5G trenutno se uvodi u frekvencijskim rasponima koji se već koriste za mobilnu telefoniju i WLAN.”

I tako ja danas još pod dojmom te rasprave podijelim onu sliku sa sijalicom na banderi. I napišem da su ovako plašili ljude da će ih ulična rasvjeta sve pobiti. I da su imali pravo, jer da su to još veće frekvencije od 5G.

crtić-protiv-uvođenja-električne-energije-1889.

 

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.