Dok je Oktoberfest 2020 upitan, rezervacije stolova se prodaju po nekoliko hiljada eura.

Da li se održava Oktoberfest 2020? U međuvremenu, on-line rezervacije idu po divljim cijenama.

media.media.6196063d-de87-4b0c-973c-b12a9d3e7dc9.original1024

Oktoberfest je upitan zbog Korona krize u Minhenu. Ipak, internetski portali nude rezervacije prostora u šatorima – često za nekoliko hiljada eura po stolu. Odgovorni još nisu donijeli konačnu odluku o tome da li najveći svjetski narodni festival mora biti otkazan zbog pandemije korone.

Stolovi za deset osoba ponekad se nude i za 5000 eura i više. Neki trgovci ili vlasnici gostionica na Oktoberfestu2o2o sada su dodali napomenu: „Ako Oktoberfest 2020 bude otkazan zbog COVID-19 (Corona virusa), sva plaćanja koja su već izvršena bit će knjižena za sljedeću godinu.“

Grad Minhen se već dugo bori protiv prodaje rezervacija na crnom tržištu i pretjeranih cijena. Menadžer i poslovni savjetnik Clemens Baumgärtner (CSU) savjetuje da rezervaciju napravite direktno u Wiesnwirt-u.

Međutim, gosti moraju kupiti bonove za hranu, po sjedištu za otprilike 40 eura – vrijednost otprilike dva litra piva i piletina. Ovisno o izboru hrane i šatora, vaučeri se mogu kupiti i za 80 eura ili više. Konkretne cijene za 2020. godinu su otvorene.

Pre nekoliko nedelja odluka o održavanju najvećeg narodnog festivala na svijetu , OB Reiter je rekao da će odluka biti donesena krajem maja ili početkom juna.  Oko samog Oktoberfesta 2020 je ogromna organizacija i ulaganja i u vezi s tim raste ogroman pritisak kako na vlasti tako i na odluku hoceće li se održati tradicionalni Oktoberfest 2020.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.