Ulm: Registracija, odjava, promjena vlasnika vozila od sad može i preko interneta.

Privatne osobe iz okruga Alb-Donau i grada Ulma od  nedavno mogu upravljati svim standardnim uslugama registracije vozila na Internetu.
Nakon što je dobavljač IT usluga implementirao sve tehničke preduvjete za prelazak na internetsku registraciju vozila, pored početne registracije moguće je ponovno registrirati i vozila sa i bez promjene vlasnika, promjenu adrese i ponovnu registraciju na prethodnog ili novog vlasnika na internetu.

stau-autobahn-7-bei-hamburg

Postupak mrežne registracije može se povoljno provesti na web stranici ureda za zajedničku registraciju okruga Alb-Donau i grada Ulma na http://www.zullassung-ulm.de.

Da biste ih koristili, prvo je potreban dokaz o identitetu pomoću nove elektroničke lične karte ili elektroničke dozvole boravka sa aktiviranom funkcijom mrežne identifikacije i odgovarajućim čitačem kartica. Alternativno, takođe radi sa pametnim telefonom s NFC tehnologijom, na koji se može instalirati besplatni „AusweisApp2“.

To nudi odlučujuću prednost za vlasnike vozila: postupak registracije vozila, od deregistracije i preregistracije do potpune nove registracije, može se provesti potpuno digitalno. To znači: nema kontakta s vlastima, nema čekanja u prijemnom uredu.

Okružni administrator Heiner Scheffold i gradonačelnik Gunter Czisch vide procesuiranje svih standardnih procesa odobrenja na Internetu kao dodatno jačanje digitalnih usluga administracije. „Ova usluga štedi našim kupcima i aplikacijama vrijeme i još je jedan korak na putu do digitalne uprave“, kaže Scheffold. OB Czisch naglašava: „Osobito u vremenima kada se Korona događa, ova usluga je posebno korisna našim građanima i oni bi trebali koristiti novu internetsku uslugu u vlastitom interesu.“

Projektom „Registracija vozila temeljenog na Internetu“ (ukratko: i-Kfz) i provođenjem treće faze, Federalno ministarstvo prometa i digitalne infrastrukture modernizira sustav registracije daljnjim korakom. U četvrtoj fazi, koja još uvijek nije otvorena, planira se proširiti internetsku registraciju vozila na pravna lica od kojih bi kompanije posebno trebale imati koristi.

Stadt Ulm

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.