Neu Ulm: „Seniorenwohnen“u petak prijavio ukupno sedam smrtnih slučajeva

„Seniorenwohnen“ u Ludwigsfeldu je pod karantenom od prošle sedmice. U međuvremenu je umrlo sedam štićenika  koji su bili zaraženi virusom korone.

BRK Altenheim NU Ludwigsfeld
Foto: swp

Svi preminuli su bili stariji od 80 godina i imali su teške prethodne bolesti. Umrlo je ukupno sedam osoba iz SeniorenWohnena u Ludwigsfeldu koji su bili zaraženi virusom korone.
Suprotno tome, mnogi štićenici koji su se zarazili virusom korone pokazuju malo ili nimalo simptoma. Ukupno je zaraženo 59 osoba od 195 štićenika. Pored toga, zaraženo je 41 od 161 zaposlenika. Kako bi se olakšalo osoblje za njegu, trenutno se traži dodatni kadar za dom.
SeniorenWohnen prva je ustanova u okrugu Neu-Ulm koji je na ovaj način zahvaćena koronavirusom. Svi koji su uključeni vrlo su odgovorni za stresnu situaciju, izvještava okružni ured Neu-Ulma.
Uprava doma, medicinska služba tvrtke BAD GmbH, kućni nadzor, zdravstvena služba zdravstvenih osiguravajućih kuća i javna zdravstvena služba bili su ili su u redovnom kontaktu.

Michael Kasper, šef medicinskog centra kompanije Ulm u BAD GmbH, naglašava da ćemo uvijek raditi zajedno na jednakoj osnovi sa svima koji su uključeni u dijalog. Još prije karantene savjesno je tretirana zabrana posjećivanja kako bi se spriječila zaraza. „Budući da se infekcija manifestuje u vrlo velikom broju slučajeva bez ili gotovo ikakvih simptoma i udaljenost ne može uvijek biti održavana u području njege, niko se ne može kriviti za činjenicu da je virus u dom došao tako neprimijećeno“, kaže dr. Sc. Martin Küfer, šef službe za javno zdravstvo.
Za mnoge oboljele 14 dana koji se obično daju kao razdoblje za neku bolest bit će sledeću sedmicu, tako da će se štićenici i zaposlenici ponovno smatrati zdravima.

izvor: ulm-news.de

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.