Bavarska: Nova pravila, dopušten i kontakt s jednom osobom koja nije član vlastitog domaćinstva

Vezano za borbu protiv korona-virusa Bavarska namjerava minimalno smaniti ograničenja koja se tiču slobode kretanja. Tako će od slijedećeg ponedjeljka prilikom boravka izvan stana/kuće biti dopušten i kontakt s jednom osobom koja nije član vlastitog domaćinstva. Od 27.04. ponovo će u školske klupe učenici/-ce završnih razreda gimnazije,flag-3371283_1920srednjih i zanatskih škola. Kada će i ostali razredi ponovo krenuti u škole ostaje za sada nejasno. Do daljnjega ostaju zatvoreni i dječji vrtići kao i cjelodnevni školski boravci (Kitas).

Pri ponovnom otvaranju malih trgovina Bavarska zaostaje sedmicu za Saveznom državom. Tako će trgovine s prodajnom površinom do 800 kv.m. smjeti ponovno otvoriti svoja vrata 27.04. Prodavaonice automobila, motocikala i bicikala kao i knjižare izuzeti su od pravila o kvadraturi (800 kv.m.). Trgovine građevinskog materijala i vrtnih alata smiju otvoriti  svoja vrata već od 20. aprila. U trgovinama kao i u javnom gradskom i prigradskom prijevozu ljudi trebaju nositi maske, dakle nije obaveza i nećete biti sankcionisani,ali je samo dobra preporuka.

izvor: br24

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.