Stadioni i koncertne dvorane u Njemačkoj možda budu zatvoreni više od godinu dana

Ljubitelji fudbala i koncerata bi, po najgorem scenariju, mogli da budu uskraćeni za omiljene događaje više od godinu i po dana, smatra predsjednik Njemačke akademije nauka “Leopoldina” Gerald Haug.

Ostaviti zatvorene stadione i dvorane još 18 meseci „sigurno bi bilo veoma mudro“, rekao je predsednik Akademije čije savete slijedi vlada u donošenju mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„Što se tiče toga da li će trajati godinu i po, moramo da sačekamo, ima optimističnijih procjena“, priznao je u intervjuu u ponedeljak uveče televiziji ARD.

„Ali sigurno će trajati još nekoliko mjeseci, moglo bi da ide i do godinu i po dana“, objasnio je Haug.

aa-titelbild750

Akademija je u ponedeljak predložila povratak u normalu „u fazama“, posebno ako se broj novozaraženih „stabilizuje na niskom nivou“ i ako se „zadrže mjere higijene“.

Koncertne dvorane i stadioni u Njemačkoj su zatvoreni sredinom marta zbog pandemije koronavirusa.

Njemačka fudbalska liga bi trebalo da se sastane u petak kako bi odlučila o mogućem nastavku prvenstva početkom maja, ali sa mečevima iza zatvorenih vrata ako zdravstvene vlasti daju zeleno svijetlo.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.