Premijer Baden-Württemberga Kretschmann se zalaže za hitno otvaranje škola krajem aprila

Premijer Baden-Württemberga Winfried Kretschmann zalaže se za postupno i kontrolirano otvaranje privrede i društva uz zadržavanje primjenjivih ograničenja kontakta. To proizlazi iz ključnog dokumenta državnog ministarstva Stuttgart koje je  premijer predstavio preko telefonske konferencije sa kancelarkom Angelom Merkel (CDU) o tome kako izaći iz pandemije i vratiti se normalizaciji života.

15--badenwuerttembergs-ministerspraesident-winfried-kretschmann---0d04641ff66a6784

Higijenski propisi za preduzeća
Osvrćući se na ekonomiju, Kretschmann od iduće sedmice predlaže „manje otvoranje u različitim uslužnim područjima“. Preduvjet je poštivanje obvezujućih pravila higijene i čišćenja, stoji u dokumentu. Vraćanje normalizaciji treba biti korak po korak.Događaji s većim brojem ljudi, poput nogometnih utakmica bi se još dugo trebalo izbjegavati.

Prioritet su ispiti u školama
Najranije 27. aprila škole bi trebale započeti nastavu za one koji uskoro polažu završne ispite. „Zatim starosne grupe slijede odmah nakon toga Kretschmann smatra da su rješenja otvorena za školu neophodna za zemlju.

izvor: SWP

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.