Bavarska: Söder upozorava na „opasnosti precjenjivanja situacije“

U srijedu će premijeri razgovarati sa kancelarkom Angelom Merkel o načinima izlaska iz mjera usmjerenih protiv pandemije korona virusa. Bavarski šef vlade Markus Söder je upozorio na opasnosti precjenjivanja situacije koja bi zbunila ljude. „Potreban nam je siguran i promišljen put izlaska iz krize prouzrokovane korona virusom“, napisao je ovaj političar iz CSU-redova na twitteru. “Naše mjere su djelotvorne, ali ne smijemo riskirati pogoršanje situacije.”

9b006204-1289-4172-8709-049fcaa1fde35375962399210003153.jpegSamo sa dodatnom zaštitom moguća su oprezna ublažavanja mjera. U srijedu će se razgovarati o “koordiniranom konceptu”. Zbog toga se isplati pažljivo pročitati i analizirati sve argumente i stručna mišljenja. Njemačka državna akademija znanosti Leopoldina se u ponedjeljak izjasnila za “realističan” plan povratka u normalnost. Naučnici preporučuju da osnovne škole ( “Grundschulen” kao i “Unter- und Mittelstufen“) što prije ponovo započnu sa radom.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.