Srbija:Kako će izgledati najduži policijski sat ikad

Određeni izuzeci bit će i za vlasnike kućnih ljubimaca, koji mogu da ih izvedu i u subotu i u nedjelju od 8 do 10 sati, kao i svakoga dana između 23 sata i 1 poslije ponoći

U Srbiji za manje od 24 sata počinje najduži policijski sat ikad, koji će trajati 60 sati. Za razliku od prethodnih sedmica, ulice će biti prazne već od petka u 17 sati.

BEG_001

Tada na snagu stupa zabrana kretanja, koja će trajati cijelog vikenda do ponedjeljka u 5 ujutro.

Da se kreću u to vrijeme, mogu samo oni koji moraju da rade kako bi bilo osigurano funkcioniranje svakodnevnog života, ali za to im je potrebna posebna dozvola za kretanje, kao i radni nalog poslodavca. Te dozvole za kretanje mogu dobiti i privrednici te poljoprivrednici zbog sjetve i neodložnih radova u polju, kao i građani koji se brinu o drugima.

Stariji od 65 godina, za koje od uvođenja vanrednog stanja važi zabrana kretanja, u nabavku namirnica ovog puta moći će u petak, i to u sljedećem terminu:

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak od 4 do 7 ujutro kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak.

Određeni izuzeci bit će i za vlasnike kućnih ljubimaca, koji mogu da ih izvedu i u subotu i u nedjelju od 8 do 10 sati, kao i svakoga dana između 23 sata i 1 poslije ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mjesta prebivališta.

Svi oni koji osjete bilo kakve tegobe ili potrebu da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus, nikako ne treba da odgađaju odlazak i neće snositi sankcije ukoliko napuste domove.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.