Dvoje mrtvih i 43 zaražene osobe u domu za starije u Ludwigsfeldu, Novi- Ulm

Kako prenosi SWP u domu za starije osobe u Ludwigsfeldu u Novom Ulmu trenutno je dva smrtna slučaja i 43 zaražene osobe korona-virusom.

BRK Altenheim NU Ludwigsfeld

Ovu informaciju je saopćilo ministarstvo zdravlja u Novom Ulmu. U saopćenu stoji da je od ukupuno 160 radnika, njih 24 pozitivno na koronavirus. U domu trenutno ima 195 štićenika od kojih je 19 pozitivno na koronavirus. Dvije preminule osobe su već imale teške bolesti.

Zdravstvena služba Novog-Ulma odredila je nove mjere nakon smrti dva pacijenta i nakon velikog broja zaraženih osoba.
Javna zdravstvena služba, u suradnji sa zavodom i liječnikom okruga Neu-Ulm, Dr. Stefan Thamasett izdali su sljedeće mjere:

Čitav dom je odmah stavljen u karantin.
Kompletna zaštitna oprema za sve zaposlene, što je centralnom distribucijom već obavljeno.
Sveobuhvatno testiranje svih osoba to jest štićenika doma i radnika.
U dom mogu ući samo zaposleni i medicinsko osoblje. Inače je svaki pristup zabranjen. Komunikacija između štićenika doma i njihove rodbine nije lak zadatak. „Moramo kategorički da odgovorimo svemu sa NE – radi zaštite i opreza naših štićenika“, kaže Waidner.

Treba napomenuti da trenutno u ovome domu radi preko 40 radnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Vijest prenosi SWP.

https://www.swp.de/suedwesten/staedte/neu-ulm/coronavirus-neu-ulm-news-aktuell-corona-einsatz-am-altenheim-pflegeheim-ludwigsfeld-zelte-aufgebaut-gibt-es-tote-und-infizierte-pk-deslandratsamtes-angekuendigt-45332607.html

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.