Njemačka: Turska 42-člana porodica u izolaciji. Policija svakodnevno vriši kontrolu

Dvoje zaposlenih zdravstvenog odjela u bijelim zaštitnim odijelima zvone na zvono na vratima stambene zgrade u Jöllenbecku u blizini Bielefelda (NRW). Policija je uz njih. Tri osobe su zaražene korona virusom. Nije to ništa čudno, da još ne žive za 39 članova porodice pod jednim krovom. Sad su svi u karantinu.

Gradske zaposlenike zdravstvenog odjela policija je pratila u subotu ujutro zbog strahovanja da bi se stanovnici ove kuće mogli usprotiviti toj mjeri, potvrdila je za BILD glasnogovornica grada Gisela Bockermann (63).

Nakon što su tri člana imala odgovarajuće simptome i sve troje su bili pozitivni na koronavirus, zdravstveno odjeljenje je htjelo obavijestiti porodicu i staviti ih u karantin“, rekao je Bockermann. Policiji je naređeno preventivno pojačanje, ali nisu morali da intervenišu: „Porodica je bila vrlo spremna za suradnja i pridržavanja izdatih mjera.“

Ako drugi članovi šire turske porodice razviju simptome, također će se testirati. Ako neko od 42 osobe ne ispuni uvjete zabrane , suočava se s kaznom. Piše njemački Bild.de

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.