Dječak (11) pozvao policiju jer je bio sam, njihova reakcija oduševila Njemačku

U blizini Ansbacha, 11-godišnji dječak pozvao je policiju – jer se osjećao usamljeno kod kuće bez roditelja. Policijska patrola reagovala na jako domišljen način.

Policija u Mittelfranken  nedavno je poslana na posebnu vrstu intervencije. Budući da se kod kuće osjećao usamljeno bez roditelja, jedanaestogodišnji dječak s područja Ansbaha pozvao je policijski broj.(112 – Hitni broj za policiju, hitnu pomoć i vatrogasce) Kada je radniku objasnio svoje nevolje, dječak je počeo plakati, objavila je policija na Facebooku.

Jedanaestogodišnji dječak se osjećao jako usamljeno i poziva hitnu pomoć – dolazi policija i namaže mu hljeb s Nutellom


Kad je policijska patrola stigla u dječakov dom, policajci su utvrdili da je mali dječak u redu – samo vrlo usamljen u stanu. Policajci su smirili jedanaestogodišnjak i uspjeli mu obrisati suze, navodi se u policijskom izvještaju. Kako bi ublažila dječaka od usamljenosti i tuge, policija je koristila i poseban trik.

U stanu njegove porodice policajci su namazali hljeb nutelom. Policijska patrola je, naravno, znala da čokolada pomaže za dobro raspoloženje u većini slučajeva – i očito je reagirala na pravi način u ovoj situaciji: Uz samo nekoliko zalogaja hljeba s čokoladnim namazom, policajci su mogli „ponovo staviti osmijeh na dječakove usne“, to su podijelili i na svom Fejsbuk nalogu.