Njemačka od sutra zatvara granice.

Njemačka će od sutra zatvoriti granice prema Austriji, Švicarskoj i Francuskoj. Granice će biti zatvorene u 8. sati ujutro.

Pozadina nije samo obuzdavanje epidemije korone, već i pokušaj sprečavanja haotične kupovine od strane stranaca koji su već stvorili probleme u pograničnom području.

Na telefonskoj sjednici koju je njemačka kancelarka Angela Merkel u nedjelju održala s čelnikom bavarske vlade Markusom Söderom, saveznim ministrom unutarnjih poslova Horstom Seehoferom, premijerom Baden-Württemberga Winfriedom Kretschmannom i premijerom Saarske Tobiasom Hansom dogovoreno je da od 8 sati u ponedjeljak Savezna Republika Njemačka zatvara svoje granice s Francuskom, Austrijom i Švicarskom zbog krize s koronavirusom.

Broj osoba umrlih od epidemije koronavirusa u svijetu premašio je 6000 u nedjelju pošto je Španjolska objavila 105 novih žrtava u 24 sata, prenosi agencija France presse na temelju podataka iz službenih izvora prikupljenih do 14.30 po srednjoeuropskom vremenu.

Ukupno je 6036 osoba umrlo od 159.844 zaraženih potvrđenih u svijetu.

Kina je i dalje vodeća po broju umrlih s 3199 žrtava, no Europa je postala žarište epidemije koja se na starom kontinentu ubrzano širi.

U Europi je 1907 umrlih, od čega 1441 žrtva u Italiji i 288 u Španjolskoj, dvjema zemljama koje su najviše pogođene bolešću.

U Njemačkoj je oko 5.000 zaraženih i 10 preminulih.