Hrvatska zatvara dio graničnih prijelaza prema BiH i Crnoj Gori, do Dubrovnika će se ipak moći neometano

​Zbog pandemije koronavirusa od subote navečer zatvara se državna granica sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. Na području Metkovića zatvaraju se međunarodni granični prijelazu Doljani, Gabela Polje i Nova Sela a zabranjen je prelazak i na malograničnim prijelazima Unka i Gabela Polje II koji su do sada služili za prelazak lokalnog stanovništva.

Granični policajci RH upozoravaju sve oni koji prelaze granicu i odlaze u BIH (a znamo da je upravo u okolici Metkovića velika frekvencija lokalnog stanovništva u dnevnim migracijama) da će prilikom povratka morati u dvotjednu izolaciju.

Granice je zatvorila RH i svi oni koji imaju prebivalište u Hrvatskoj moraju se do ponoći vratiti svojim kućama. Nakon toga će im prilikom ulaska u RH sanitarni inspektor izdati riješenje o samoizolaciji, kojega će se morati pridržavati.

​Kako doznajemo tranzit kroz Neum nije dio ove odluke i za sada se promet prema Dubrovniku na graničnim prijelazima Kleku i Bistrini odvija neometano. Neum će podlijegati posebnom graničnom režimu pa tako bez obzira na moguće restrikcije i ograničenja komunikacija prema Dubrovniku neće biti upitna.