SV Ljiljan s četiri pogotka teško porazio TSG Söflingen (FOTO)

Jučer je odigrana utakmica po jako teškom vremenu između SV Ljiljan Ulm i TSG Söflingen. SV Ljiljan je slavio 4 -1 protiv ekipe TSG Söflingen.

Utakmica je imala revijalan karakter. Nakon prekida iste u finalu Kupa grada Ulma/Novog Ulma. Podsjećanja radi, prekid je uslijedio nakon teškog incidenta i odlučeno je da obdje ekipe bude imenovani kao pobjednici turnira.Prekid je bio kod rezultat 2:2. Nakon obostranog dogovora između dvije ekipe, usledio je prijateljski susret između finalista kupa.

SV Ljiljan je ušao odlučnije u meč, što je rezultiralo ranim pogotkom već u 10-toj minuti. Strijelac je Tajib Adžemović. Nakon prodora po lijevoj strani i jakog šuta sa 20-tak metara, lopta je završila u desnom uglu. Golman nije imao šanse. Nakon prekida i greške odbrane SV Ljiljan, TSG Söflingen dolazi do izjenačenja u 15-toj minuti igre. Strijelac za TSG Söflingen je Jerry Forson.

SV Ljiljan je igrao još jačim tempom, što je rezultiralo sa još dva pogotka do kraja prvog polovremena. Strijelici su Nermin Velagić u 27. minutu i Denis Mrden u 35. minuti.

Drugo poluvrijeme je donijelo mnogo prilika ali na konačnih 4-1 povisio je Mirko Tica u 80. toj minuti igre.

Igra je protekla u fer i prijateljskoj borbi. Zbog jako teškog vremena i termina utakmice bilo je nekoliko desetina navijača.

Edin Hodžić