Rastu tenzije na grčko-turskoj granici,suzavcem i vodenim topovima zaustavljaju migrante

Sukobi su izbili rano jutros na grčko-turskoj granici, kada su grčke snage ispalile suzavac i vodene topove kako bi zaustavile migrante, dok su turski graničari ispalili velike količine suzavca na grčku stranu granice.

Hiljade migranata i izbjeglica pokušavaju da uđu u Grčku ove nedjelje, nakon što je prije sedam dana Turska, koja je praktično čuvala granice Evrope, odlučila da ne sprječava migrante da pređu u zemlje EU.

Atina je te sukobe okarakterisala kao prijetnju po nacionalnu bezbijednost, navodi Rojters.Situacija na grčkim granicama postala je ozbiljna kada je Turska pustila oko 130.000 izbjeglica i migranata, koji su se zaputili ka Evropi starom balkanskom rutom, koja je dobrim dijelom zatvorena poslije migrantske krize 2015.

Tenzija na tursko-grčkoj granici bilo je i juče, iako nije bilo ispaljivanja suzavca i gumenih metaka kao prethodnih dana,prenosi Srpskainfo

Ankara je juče postavila 1.000 pripadnika specijalnih policijskih snaga na granici s Grčkom kako bi zaustavila povratak migranata na svoju teritoriju.

Admir Oručević)

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.