Kažite konačno zbogom celulitu ovog ljeta!

Maderoterapija ili terapija za uklanjanje celulita drvetom, je tehnika dubinske masaže tkiva koja koristi namjenski napravljene drvene alatke. Temelji se na drevnoj orjentalnoj tehnici manipulacije drvetom koja se praktikuje vijekovima, za različite svrhe.

Ova masažna tehnika je vrhunska alternativa običnoj masaži za pacijentkinje sa vidljivim celulitom, jer izvanredno poboljšava proporcije tijela i izgled kože na tretiranim predjelima.

Gdje je nastala maderoterapija i da li je sigurna?

Popularna tehnika masaže dolazi iz Kolumbije, a karakteriše je to što je potpuno prirodna i nema alergijskih reakcija na koži. Masaža oklagijama radi se sa prirodnim materijalima. Sam naziv potiče od španske reči “madera” koja znači “drvo” i nastavka “terapija” koji znači liječenje (maderoterapia izvorni termin). Bukvalno prevedeno, ovo bi bilo liječenje drvetom.

Prvo što je karakteristično za maderoterapiju jeste taj specifičan set opreme koji se koristi prilikom tretmana. Postoji oko 20 drvenih alata za masažu da tako kažemo, a većina podsjeća na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere.

Odatle često i taj naziv “masaža oklagijama”. Dakle, nije u pitanju ono kuhinjsko pomagalo koje svi imamo kod kuće, nego nešto slično.

Ovaj postupak pomoću anatomski oblikovanih drvenih oklagija uništava nagomilane masnoće i toksine, a istovremeno unapređuje cjelokupno zdravlje.

Terapija pomaže redefinisanju kontura tijela, smanjuje celulit i olakšava gubitak težine. Drvene oklagije omogućuju primjenu pritiska koji pojačava raspad debelog i fibroznog celulita, kako bi se prirodno eliminisao zajedno sa drugim toksinima.

Prednosti maderoterapije:

Kako se zapravo radi tretman?

Ova tehnika podrazumijeva niz ponavljajućih pokreta, korišćenjem oko desetak različitih drvenih alatki. Drvene oklagije manipulišu ciljanim područjima koja obuhvataju mišiće, masnoće i celulit, podstičući limfni sistem, kako bi se tijelo oslobodilo pohranjenih toksina.

Oslobađanje toksina dalje utiče na metabolizam koji eliminiše masnoću. Pokreti oklagijama takođe razbijaju tvrdoglave naslage celulita, čime se smanjuju ispupčenja i izglađuju rupice od “narandžine kore”.

Glavne vrste maderoterapije su:

Maderoterapija tijela

Primjenjuje se u estetske svrhe, za smanjivanje gojaznosti i oblikovanje figure. Može se koristiti za opuštanje, smanjivanje nivoa stresa, kao i za liječenje kontraktura izazvanih lošim držanjem ili smanjenom fizičkom aktivnošću.

Anticelulit maderoterapija

Cilj ove aplikacije je eliminacija toksina koji se skupljaju u različitim dijelovima tijela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a takođe eliminiše zadržavanje vode, masti i toksina u tretiranim dijelovima tijela. Takođe se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice.

Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za:

  • Oblikovanje struka
  • Eliminaciju sedalnog dijela na bokovima
  • Definisanje nogu
  • Zatezanje butina i nogu
  • Smanjenje obima struka
  • Definisanje ruku

Kako funkcioniše?

Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se riješile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma.

Izgled oklagija koje se koriste u ovoj masaži je prilagođen intenziviranju raspada masnoća i celulita, tako da se oni eliminišu prirodnim putem zajedno sa ostalim toksinima iz tela.

Ova tehnika se služi ponavljanjem pokreta sa više od 10 različitih drvenih sredstava za ciljana područja mišića, masti i celuluta, stimulišući limfni sistem kako bi se kroz njega izbacio višak vode i toksina iz tijela.

Takođe, odličan je način za opuštanje i oslobađanje od stresa.

Riječ je o potpuno prirodnom tretmanu, a to znači da nema mogućnosti za nastanak kontraefekata, alergija, iritacija. Maderoterapija je, iako se izvodi pomoću drvenih alatki, ipak masaža, što je svrstava u neinvazivne anticelulit metode.

Za razliku od estetske hirurgije, ovaj tretman se ne vrši u sterilnim uslovima, ne zahtijeva bolničko liječenje i njegu, kao ni obavezno mirovanje ili period oporavka. Nakon maderoterapije bez problema nastavljaš sa svojim svakodnevnim obavezama.

Šta nam maderoterapija zapravo radi?

Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Onda kada je zbog loših životnih navika, loše ishrane i nedovoljno kretanja ustajao i kada se limfa u njemu ne pokreće, toskini ostaju zarobljeni u njemu i on ne radi svoj posao.

Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način unijeli u organizam, ne samo na neke očigledno štetne i opasne materije. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem tijelu i zajedno stvaraju masne naslage koje liče na narandžinu koru – celulit.

Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo da se riješimo ovog kozmetičkog košmara, a anticelulit masaža oklagijama ima upravo tu ulogu  – ravnomjernim, ritmičnim pokretima stimuliše protok limfe i radi se svojevrsna limfna drenaža.

Time se ujedno aktivira metabolizam i organizam počinje da brže radi sam na izbacivanju masnih naslaga, toksina pa i celulita.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.