Turci ne zaustavljaju izbjeglice, stotine idu ka Grčkoj i Bugarskoj

Nekoliko stotina migranata idu danas pješke preko sjeverozapda Turske prema granicama sa Grčkom i Bugarskom, javili su turski mediji, nakon što je visoki zvaničnik rekao da Ankara više neće zaustavljati izbjeglice na putu prema Evropi.

Turska je objavila da su 33 njena vojnika juče ubijena u vazdušnom udaru sirijskih državnih snaga u sirijskom regionu Idlib.

Zvaničnici su potom obavili da su turska policija, obalska straža i graničari dobili naređenje da se povuku kada naiđu izbjeglice iz Idliba preko kopna ili mora.

Agencija Demiroren javila je da se grupa od oko 300 migranata, uključujući ženu i djecu, kreće prema granicama dvije članice EU.

Među njima su državljani Sirije, Irana, Iraka, Pakistana i Maroka.

U izvještaju se dodaje da su se migranti okupili u zapadnoj turskoj provinciji Džanakale i da žele da pređu čamcima na grčko ostrvo Lezbos.

Rojters nije mogao da potvrdi iz nezavisnih izvora ko su ti ljudi i kuda su krenuli. Nema potvrde ni za video snimke migranata koje su emitovale turske stanice.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.