Nikada ne idite gladni u krevet, to može izazvati mnoge neželjene efekte

KADA ste gladni, to ima negativan efekt na učenje i posao, a čak može uzrokovati i depresiju, piše Bright Side. Mnogi ljudi ipak misle da je dobra ideja ići gladan na spavanje, jer smatraju da će im to pomoći pri gubljenju tjelesne težine. Ipak, znanstvenici su otkrili upravo suprotno i primijetili još neke negativne efekte izgladnjivanja.

Možete izgubiti mišićnu masu

Sudeći prema stručnjacima, za one koji žele povećati mišićnu masu, loše je biti gladan. Možda ćete preskočiti večeru, ali potrebni su vam hranljivi sastojci kako biste pretvorili protein u mišiće. Dobro je preskočiti kasne noćne obroke, ali nemojte stresirati svoje tijelo, jer će tako uvijek biti gladno u večernjim i noćnim satima.

Možete povećati tjelesnu težinu

Studije koje promoviraju gubljenje težine tako što nećete jesti prije spavanja su kontroverzne. Dakle, negativan efekt može nastati, jer preskačete svoje obroke i onda se pretrpavate večerom, jer umirete od gladi. Drugim riječima, hrana vam tako postaje dvostruko primamljivija i tako imate više izgleda za dobivanje na težini nego mršavljenje.

Popularno vjerovanje da nam je metabolizam sporiji tijekom noći je kontroverzno i nema dokaza koji bi potvrdili tu teoriju. Naravno, to ne znači da trebate jesti ogromne porcije hrane prije spavanja. Jedite 2-3 sata prije nego što legnete i to je u redu sve dok imate zdrav obrok.

Možete spavati lošije

Većina nas je, vjerojatno, iskusila kako izgleda otići gladan u krevet. Želudac vam cvili i jedina misao koju imate je hoćete li uspjeti izdržati do doručka. U takvom stanju vam je potrebno više vremena kako biste zaspali, tako da ako želite dobro spavati, ne izgladnjujte se. Ako ste gladni, uzmite krastavac i vodu umjesto tosta, ako već idete u krevet.

Možete izgubiti energiju

Ako ne jedete, nećete imati nikakvo „gorivo“ kako biste nastavili s uobičajenim aktivnostima tijekom dana. To je staro pravilo. Veoma je važno da se ujutro dobro osjećate, jer trebate ići na posao i mozak vam treba biti aktivan. Istraživači su ustanovili da mnogi neželjeni efekti izgladnjivanja mogu biti štetni, poput depresije i umora. Ako odlučite prethodnu noć ostati gladni i probudite se s manjkom energije i loše raspoloženi, to će vam pokvariti čitav radni dan.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.