Zaraženi pacijenit Korona virusom u subotu posjestio kino u Novom Ulmu

Bolesnik sa Korona virusom iz Baden-Württemberga bio je u kinu u Novom Ulmu, nedugo zatim se razboleo.

Kako je ministar zdravlja Baden-Württemberga Manne Lucha rekao na konferenciji za novinare u Stuttgartu u srijedu, 25-godišnji pacijent sa Korona virosom bio je u kinu u Novom – Ulmu u subotu. Muškarac je u subotu u 20 sati gledao film „Bad boy for Live „, koji je prikazan u hali osam u Dietrichu. Prostor je za 330 gledaoca, ukupno je bilo 138 gledalaca. Pacijent je sjedio u 2. redu na 13. mjestu.

Dr. Martin Küfer, direktor zdravstvenog zavoda, savjetuje svima koji imaju određene simptome da budu oprezni. Međutim, vrlo mali broj gledatelja u kina vjerovatno će biti pogođen: naime oni koji su sjedili tik do, ispred ili iza zaraženog čovjeka. Jer postoji rizik od zaraze Korona virusom kod svih koji su bili u kontaktu s bolesnom osobom najmanje 15 minuta.

Kino se ne mora dezinficirati, a nema opasnosti ni za zaposlene. Jer zaraženi muškarac se nije dugo zadržavao na kupovini ulaznica.

izvor:(augsburger-allgemeine)

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.