Prvi slučaj Korona virusa i u Baden-Württemberg-u. Muškarac (25) iz Göppingen-a pozitivan na virus.

U utorak navečer, kod pacijenta u Baden- Württembergu otkrivena je infkecija Korona virusom (SARS-CoV-2). To je prva potvrđena infkecija u ovoj pokrajni. Pacijent je 25-godišnjak iz okruga Göppingen. Sumnja se na zarazu tokom putovanja u Milano u Italiji.

Nakon povratka iz Italije pacijent je imao simpotme nalik gripu i odmah se obratio zdravstvenoj ustanovi. Izvršeno je testiranje na Korona virus. Nakon pozitivnih rezlutata pacijent je izoliran.

Ministar zdravlja Manne Lucha će prekinuti svoj godišnji odmor i sutra će održati hitnu konferenciju za novinare. Ministar je takđer izjavio da se „Baden – Württemberg već odavno priprema za Korona virus i da svi zdravstveni radnici rade zajedno na suzbijanju istog. Također ministar Manne Lucha apelira na ostale stanovnike, koji dolaze iz Italije i osjećaju simptome kao groznica, kašalj il kratak dah da se jave u bolnicu. Inkubacija virusa COVID-19 traje oko 14 dana.

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.